Pa negre

  • Información
Pa negre ()

Calificación IMDb 7.0/10 - 3,251 votos

Titulo original Black Bread

Duración 108 min

Lanzamiento 15 Oct 2010

Pais Spain, France

Idiomas Catalan, Spanish

Calidad

Premios 30 wins & 12 nominations.

Genero Guerra civil española

UNRATED Sinopsis de Pa negre ()

Pa negre és una pel·lícula catalana escrita i dirigida pel mallorquí Agustí Villaronga i basada en la novel·la homònima d’Emili Teixidor. La pel·lícula és una adaptació no d’una, sinó de diverses novel·les de l’escriptor: Pa negre, Retrat d’un assassí d’ocells i Sic transit Gloria Swanson. A partir d’un assassinat s’analitzen les relacions d’una família i el seu poble als anys 40. La pel·lícula barreja el gènere dramàtic, el misteri per saber la veritat dels crims i un toc fantàstic relacionat amb els somnis i fantasmes que s’ofereixen com a alternativa als ulls infantils del protagonista, qui marca el punt de vista de tot el relat.[2]

Tot i que una altra vegada més, s’escull un dels temes més recurrents en el cinema espanyol, la Guerra Civil; Pa negre (2010) va més enllà de la guerra i la misèria. La pel·lícula s’endinsa dins un mar de mentides i a més a més, juga amb el tema de la protecció de la infància. El director de la pel·lícula, se centra en com la guerra afecta la gent, al marge d’ideologies polítiques i amb la guerra només com a teló de fons.[3]

Pa negre parla sobre la postguerra rural a Catalunya amb discurs no polític sinó emocional.[4] En aquells anys durs de la postguerra, l’Andreu, un nen del bàndol dels republicans, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les conseqüències porten a la desintegració de la seva família, atrapada per mentides i culpes del passat.

Estrenada al Festival de Sant Sebastià de 2010, la cinta va guanyar tretze Premis Gaudí,[5] nou Premis Goya i va ser la candidata de l’Acadèmia espanyola de cinema als Oscars de 2011,[6][7] després d’haver estat preseleccionada juntament amb La piel que habito, d’Almodóvar, i La voz dormida, de Zambrano.[8] Amb aquesta elecció, es va convertir en la primera pel·lícula en català que va optar als Oscars. (Viquipèdia)

Durante los duros años de la postguerra, en una zona rural de Cataluña, un niño llamado Andreu, cuya familia pertenece al bando de los perdedores, encuentra un día en el bosque los cadáveres de un hombre y su hijo. Las autoridades sospechan de su padre, pero Andreu intentará encontrar al culpable. En estas circunstancias, se produce en Andreu el despertar de una conciencia moral que se opone a la mentira como instrumento del mundo de los adultos. (FILMAFFINITY)

Deja tu comentario

Noticias